BTT  Petita volta pel Catllaràs

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 7639
Vegades que s'ha descarregat el track: 2930
El Catllaràs és una petita serralada al nord del Berguedà sovint massa desconeguda, potser per ser mitja muntanya, potser per estar una mica apartada dels llocs habituals de pas dels excursionistes, però en canvi és una serralada plena de racons i amb moltes possibilitats de fer excursions tant a peu com amb BTT. La ruta presentada és una sortida circular que recorre l'extrem més oriental de la serralada, potser el més apartat dels PR i GR que hi trobem senyalitzats, però que ens farà conèixer un tram de la Ruta de l'Ermità, que uneix les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès.
r1230.jpg r1231.jpg r1232.jpg r1233.jpg r1234.jpg r1235.jpg r1236.jpg r1237.jpg r1238.jpg r1239.jpg r1240.jpg r1241.jpg r1242.jpg

Sortim de la plaça de davant l'Ajuntament de La Pobla de Lillet i enfilem el carrer que hi ha darrera cap al barri de les Coromines. Quan el carrer fa un gir a la dreta pronunciat en una forta pujada ja veiem davant la capella de Sant Antoni. Ens hi dirigim i en arribar-hi continuem per la dreta. L'asfalt de seguida esdevé una pista que seguim recte i aviat deixem un trencant a l'esquerra per on arribarem de tornada. La pista s'enfila amb decisió i el paisatge es va obrint, tot i que sovint anem per dins el bosc, això ens proporciona una bona ombra en el pic de l'estiu. En arribar al km. 6 trobem un trencall a l'esquerra amb uns indicadors cap al Mirador de la Lluna i el Xalet de Catllaràs. El prenem i continuem avançant ara per terreny més planer. El camí es torna a enfilar en apropar-se al Xalet. Sense deixar la pista veiem el Xalet a la dreta i continuem pujant. En un revolt deixem un primer trencant a l'esquerra barrat amb una cadena. Al cap de poc trobem un segon trencant, també a l'esquerra, indicat amb un rètol de Font d'Ardericó. El prenem i pugem mentre veiem a la nostra esquerra la silueta de la Roca Forcada. Situats a la collada d'Arderiu, sota la Roca Forcada, el camí pedregós baixa fort i ens porta cap al refugi d'Ardericó. Hi passem just per davant i continuem per la pista. Deixem una pista que davalla per la nostra dreta de Sant Romà de la Clusa i continuem per la nostra pista amb tendència a pujar i amb molt bones ombres. Passem pel costat de la Font del Pere, un brollador d'aigua, i sempre sense deixar la pista arribem al Pla de la Jaça i la Collada de Montclús. En aquest punt ens desviem a la dreta en forta baixada cap a Sant Jaume de Frontanyà. Seguim aquesta pista que ens acabarà portant fins a la carretera que uneix aquesta població amb La Pobla de Lillet. La seguim a l'esquerra, i aviat trobem un trencat a l'esquerra que prenem. Aquest camí creua el torrent bo i fent un revolt i va paral·lel a la carretera per l'esquerra del riu durant uns quilòmetres fins a abocar-nos de nou a la carretera. La tornem a seguir avall, i la tornem a abandonar més avall, després de deixar enrere un àrea de pícnic, per un camí carreter poc evident que creua un camp. Creuem un pont i el camí, amb algun tram empedrat, s'enfila fort fins arribar al Monstir de Lillet. A partir d'aquí ja només haurem de seguir la pista ampla i planera que en un parell de quilòmetres ens portarà fins a la pista de pujada i d'aquí al punt d'inici de la ruta.

Punt de sortida La Pobla de Lillet
Accés al punt de sortida Arribarem a La Pobla de Lillet per la C-16 que ens condueix cap a la Cerdanya, però l'abandonarem a Guardiola del Berguedà per agafar la B-402 cap a La Pobla i Castellar de n'Hug
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Pistes amb alguns trams pedregosos, especialment després de la collada d'Arderiu i la collada de Montclús. És aconsellable portar aigua suficient, ja que tot i que hi ha una font prop del Xalet de Catllaràs, aquesta no és visible des del camí; la font d'en Pere és un brollador. El refugi d'Ardericó no sempre és obert tret de l'estiu.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.446 m
Desnivell positiu: 963 m
Durada: Entre 2 i 3 hores
Distància recorreguda: 25,3 kms.
Cartografia i bibliografia: Mapa Catllaràs-Picancel. Escala 1:25.000. Editorial Alpina.
Època aconsellable: Tot l'any excepte a l'hivern, ja que es transcorre per zones obagues en les quals podem trobar gel.
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.