Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  El puig des Tossals Verds: volta al massís

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 7721
Vegades que s'ha descarregat el track: 2953
Aquesta ruta enllaça el GR-221 amb la variant que permet passar pel refugi dels Tossals Verds fent així una volta circular que recorre la part central de la serra de Tramuntana i passa per una interessant diversitat de paisatges, des de barrancs a zones de conreu, i pujar el cim dels Tossals Verds, que queda al centre d'aquest circuit.
r1709.jpg r1710.jpg r1711.jpg r1712.jpg r1713.jpg r1714.jpg r1715.jpg r1716.jpg r1717.jpg r1718.jpg r1719.jpg r1720.jpg r1721.jpg r1722.jpg

Sortim de la zona d'aparcament situada arran de carretera M-10, un cop deixat enrere l'embassament de Cúber en direcció a Lluc, i a la qual s'accedeix per una curta però forta pujada. Allà creuem una escala que ens permet salvar un tancat en direcció a l'embassament. Al cap de poc, en un punt obert del bosc, i abans d'un mur, veiem un indicador cap al refugi del Tossals Verds pel pas de Llis. Seguim aquesta direcció per un sender inicialment una mica desdibuixat, ja que el terreny està una mica erosionat. De seguida, però, el camí es defineix i comença a pujar fort i en llaçades fins al coll de sa Coma des Ases. Allà creuem un mur i comencem a baixar. Després d'un primer tram força pendent el terreny s'aplana. A la nostra dreta hi ha les restes d'una avioneta. Continuem direcció sud per anar a buscar el torrent d'Almadrà, que veiem davant. El camí baixa fort per terreny pedregós fins apropar-se força al torrent. Quan el terreny es tanca hem d'enfilar-nos per la roca pel pas de Llis, un pas equipat amb cadenes que ens ajudaran a salvar un pendent que ens situarà una mica més per damunt el torrent. A partir d'aquí el camí tendeix a flanquejar amb lleugera baixada fins a un replà des d'on podem contemplar ja el refugi. Canviem de vessant i ens allunyem del torrent per baixar fins a una zona de conreu abans del refugi. Després d'una petita remuntada arribem sota una paret de roca on hi ha el trencall de ses Cases Velles a l'esquerra. Nosaltres continuem cap a la dreta resseguint una barana fins arribar al refugi dels Tossals Verds, on ens podrem avituallar (font). Tornem a situar-nos darrera el refugi, de l'esquerra del qual, al costat d'una petita bassa, surt el camí del GR 221. El seguim en pujada. Quan ja hem guanyat una mica d'alçada veiem davant les feixes de ses Cases Velles, on arribarem seguint sempre el GR. Sense deixar el camí baixem cap a un torrent i el creuem. De seguida el tornem a creuar aquesta vegada per un pont i comencem a remuntar. Trobem la desviació cap a Lluc a la nostra dreta. Nosaltres continuem a l'esquerra i més endavant trobem un trencant indicat cap al cim dels Tossals Verds. Pujar-hi ens implicarà en total una hora més de recorregut per un sender d'anada i tornada ben fitat, però ens permetrà afegir a la ruta l'al·licient de fer cim i contemplar el conjunt de pics que conformen la part central de la serra de Tramuntana. Tornem al trencant on ens hem desviat i continuem cap a l'esquerra fins a trobar, de seguida, el coll des Coloms. A partir d'aquí comencem a baixar fins arribar a una canal d'aigua. La resseguim a l'esquerra per arribar al punt d'inici.

Punt de sortida Embassament de Cúber
Accés al punt de sortida Accedim a l'embassament de Cúber des de Sóller o bé des d'Incar per la MA-10 que creua l'illa pel vessant nord de la serra de Tramuntana.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte:
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.118 m
Desnivell positiu: 883 m
Durada: 5h
Distància recorreguda: 14,2 km
Cartografia i bibliografia: Mallorca. Guia Alpina. Editorial Alpina
Època aconsellable: Tot l'any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.