Esquí de muntanya  Bastiments amb esquís

Descripció de l'itinerari
Enviada per Albert Pérez Monfort Albert Pérez Monfort
Vegades que s'ha obert la ruta: 9507
Vegades que s'ha descarregat el track: 4050
Sortida al Bastiments per la via clàssica del coll de la Marrana. Aquesta ruta és ideal per iniciar-se en el món de l'esquí de muntanya.
r2.jpg r3.jpg r4.jpg r5.jpg r6.jpg r7.jpg r8.jpg

Sortim del pàrquing inferior de l'estació d'esquí de Vallter 2000, des d'on prenem el tub que hi ha al costat del telecadira i que ens permetrà anar guanyant alçada sense haver de trepitjar pistes. Avancem sempre per dins el torrent fins que aquest s'obre i ens permet ja albirar el paisatge. Llavors ens decantem cap a l'esquerra per anar a travessar les pistes d'esquí i dirigir-nos cap al coll. Un cop superat aquest,
ens adrecem per terreny planer cap al peu de la pala somital que remuntem fent llaçades fins a assolir el cim.

Iniciem la baixada per la mateixa pala de pujada, però en comptes d'anar a buscar el coll de la Marrana decidim baixar per alguna de les canals que hi ha a l'esquerra d'aquest coll. La neu és prou bona i està estable. Un cop a baix anem a buscar les pistes d'esquí que ja no deixarem fins arribar al punt d'inici.

Ens ha sorprès veure quatre esquiadors molt agosarats que baixaven per la cara nord del Gra de Fajol. Van arribar a baix sans i estalvis. Després ens assabentem que un d'ells és el Poma. Hi ha nivell!

Punt de sortida Aparcament de l'estació d'esquí de Vallter 2000
Accés al punt de sortida Des de Camprodon ens dirigim cap a Setcases, on prenem la carretera que porta a les pistes d'esquí.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Sovint el coll de la Marrana està gelat i molt ventat o pot tenir cornises.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 2.881 m
Desnivell positiu: 850 m
Durada: Dues hores de pujada i menys d'una hora de baixada.
Distància recorreguda: No es detalla
Cartografia i bibliografia:
Època aconsellable: De gener a abril
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
26 de març de 2011 Bastiments amb molta neu i calor Vam veure quatre persones que baixaven per la cara nord del Gra de Fajol. Després vam saber que un d'ells era el Poma. Quin nivell! Irene