Notícies

Pòquer de victòries i quart lloc absolut per a Núria Picas a l'Ultra Pirineu

Enviada per administrador el 20/Set/2014 - 22:58

Imatge 0 per Pòquer de victòries i quart lloc absolut per a Núria Picas a l'Ultra Pirineu
Núria Picas guanya per quart any consecutiu i aconsegueix una brillant quart lloc en la classificació general

Piques ha trigat 12h39'02'' per completar els 103km i 12.600m de la prova, que s'ha disputat al voltant del Parc Natural del Cadí Moixeró

"Poder fer 4 de quatre és sens dubte un somni fet realitat. De cap manera podia pensar-m'ho, la primera vegada, que vaig córrer aquí que avui hauria pogut arribar fins aquí. Aquest és el colofó ​​d'una temporada perfecta, amb molta feina darrere, però amb una enorme recompensa. Aquesta cursa sempre tindrà un lloc al meu cor i espero poder seguir vinguent", declarava Picas

Bagà, 20 de setembre de 2014 - Núria Picas comença a esgotar titulars positius per descriure els seus èxits. Un any més, i com ja és tradició, s'ha proclamat vencedora de la Ultra Pirineu, la cursa de casa, la seva preferida. Ja són quatre amb aquestes les victòries que suma Picas en el palmarès de la prova. A més, i després de signar una brillant cursa, ha finalitzat en quarta posició en la classificació general, un èxit sensacional en una cursa tan dura.

Complint tots els pronòstics, Picas ha imposat des del principi el seu ritme, i en cap moment ha donat oportunitats als seus rivals. De fet els centenars d'espectadors que han seguit la carrera per algun dels seus 103km feien apostes amb respecte a la classificació masculina, ja que Picas ha fregat el podi absolut.

A les 7 del matí la banda sonora de l'Últim Mohicano feia posar la peu de gallina als prop de 1.000 participants que vibraven a la plaça porxada de Bagà. Una Núria emocionada explicava, amb llàgrimes als ulls, perquè aquesta és una de les seves proves favorites: "Aquesta és la meva casa, aquesta és la meva gent, i aquest és el meu lloc. Sempre dic que aquí és on va començar tot, i em sento molt afortunada de poder estar a la sortida un any més".

Per davant els esperaven 103km i 12.600m de desnivell positiu per recórrer el Parc Natural del Cadí Moixeró. Des de la sortida Núria s'ha situat en primera posició de la classificació general, però sortint com sol fer-ho, anant de menys a més. Arribava tranquil·la al Niu de l'Àliga (km 14), però a poc a poc ha anat avançant posicions, i a Bellver arribava somrient (km 36) en posició 25. A partir d'aquí començava la part d'ascensió més tècnica de la prova, creuant la serralada del Cadí pel Pas dels Gosolans.

"La veritat és que m'ha sortit una cursa molt bona i no esperava poder quedar tan amunt en la classificació. Com sempre he sortit tranquil, sé com és aquesta cursa i era conscient que calia regular per poder aguantar físicament", explicava Picas.

La de Manresa ha començat a passar a alguns dels seus competidors, i ja arribava a Saldes (km 80) en cinquena posició, una progressió enorme. A partir d'allí, l'atleta ha gaudit del que quedava de recorregut, aconseguint colar-se en la quarta posició de la classificació general, marcant un temps de 12h39'02 ''. Una nova victòria, i ja són quatre, en aquesta Ultra Pirineu.

Núria Picas explicava: "Poder fer 4 de quatre és sens dubte un somni fet realitat. De cap manera podia pensar-m'ho, la primera vegada que vaig córrer aquí que avui hauria pogut arribar fins aquí. Aquest és el colofó ​​d'una temporada perfecta, amb molt treball darrere, però amb una enorme recompensa. Aquesta cursa sempre tindrà un lloc en el meu cor i espero poder seguir venint".

Un pòquer de victòries que completa una temporada perfecta, coronant, de nou, a Picas com a reina absoluta de Bagà.

Crèdit de la foto: Elena Mate