Notícies

Luis Alberto Hernando i Núria Picas, intractables a l'Ultra Pirineu

Enviada per administrador el 20/Set/2014 - 22:47

Imatge 0 per Luis Alberto Hernando i Núria Picas, intractables a l'Ultra Pirineu
L'atleta burgalès ha creuat la meta després de 11h15'14'' d'una cursa que ha dominat des del principi fins al final per davant de Francesc Solé i Jessed Hernández, segon i tercer respectivament

Núria Picas s'ha mostrat intractable a la cursa de casa i després d'anar de menys a més ha aconseguit la victòria i quedar quarta de la general amb un temps de 12h39'02''

Per la seva banda, Dani Tristany i Rosa Valls han estrenat el palmarès de la Marató Pirineu arribant els primers dels 600 participants a la meta de Bellver

Bagà, 20 de setembre de 2014 - Pocs segons després de les set del matí, a la plaça Porxada de Bagà, sota els compassos de la banda sonora de L'últim Mohicano, 1.000 atletes sincronitzaven rellotges i plantaven cara als primers metres d'un desafiament majúscul que tenia la seva fi de nou a Bagà, però 103 quilòmetres després. I entre ells hi havia dos noms que monopolitzaven les converses dels aficionats presents a la sortida de l'Ultra Pirineu: el burgalès Luis Alberto Hernando i la catalana Núria Picas. Tots dos eren clars favorits a les travesses i tots dos han complert amb els pronòstics convertint-se en els vencedors de l'Ultra Pirineu, i revalidant d'aquesta manera el doblet que ja van signar la temporada passada a l'Ultra Cavalls del Vent. Hernando ha necessitat 11h15'14'' per completar els 103 quilòmetres del recorregut i Núria Picas 12h39'02'', un crono que no només li ha valgut per a la victòria, sinó també per quedar quarta a la classificació general.

Aquest any el domini de Luis Alberto Hernando i Núria Picas ha estat encara més gran que l'any passat. El burgalès ha creuat la meta en primera posició després de liderar la prova des del principi fins a la fi, marcant un ritme alt ja a la primera pujada del dia, la més exigent del traçat, que ascendia fins als 2.500 metres del Niu de l'Àguila. Hernando anava al capdavant de la cursa juntament amb el català Jessed Hernández, seguits de prop per Francesc Solé, Toti Bes i Roberto Heras, qui s'ha vist obligat a abandonar per problemes al peu en el quilòmetre 70. El guàrdia civil burgalès, que aquesta nit s'havia d'incorporar sens falta a la feina a Pamplona comentava: “demà tornarà a ser un dia molt dur”, tot i així s'ha mantingut al capdavant sense sobresalts ni atacs dels rivals i els últims 30 quilòmetres ha corregut en solitari fins a la meta, traient més d'una hora al segon classificat, Francesc Solé. La d'avui ha significat una victòria molt especial per a l'atleta que dilluns celebrarà el seu 37 aniversari convertit en el flamant guanyador de l'Ultra Pirineu i del Campionat del Món d'Ultra Trail 2014.

I si Luis Alberto Hernando ha deixat clar avui a Bagà que aquesta temporada hi ha pocs rivals que li puguin plantar cara, la catalana Núria Picas no s'ha quedat enrere. L'atleta local ha signant un pòquer de victòries a la cursa de casa. Després de les seves victòries el 2011, el 2012 i el 2013 en la llavors Ultra Cavalls del Vent, piques ha demostrat avui una autoritat total signant una victòria que és la cirereta a una temporada extraordinària, amb victòries a la Buff Epic Trail i un subcampionat fa tot just tres setmanes a la TNF Ultra Trail del Mont Blanc. Piques ha anat de menys a més, regulant esforços en un terreny que coneix a la perfecció i ha fregat gairebé el podi de la general.

Declaracions:

Luis Alberto Hernando: “Estic molt satisfet. No volia acabar la temporada amb el mal gust de boca de la retirada l'UTMB i com veia que em quedava un cartutx vaig decidir córrer aquesta cursa. No m'havia fixat en cap rival, però tenia certa por de no respondre com jo volia per ser final de temporada. Al final m'he trobat molt bé i me'n vaig amb molt bon gust de boca. El que se m'ha fet més dur han estat els últims 30 quilòmetres perquè no tenia cap referència dels que em seguien, i llavors he decidit anar a tope per si els tenia a prop. Ha estat un gran final de temporada”.

Núria Picas: “M'ha sortit una cursa perfecta. M'he trobat bé i he quedat quarta de la general, així que no puc demanar més. He sortit tranquil·la, sense presses, conscient que la cursa era molt llarga i que calia regular. He anat de menys a més i he gaudit molt. També he tingut moments baixos, però els he sabut gestionar bé. Sens dubte, conèixer tan bé la cursa és un punt a favor. A més, jugar a casa i acompanyada per la gent que estimes és sempre favorable. També estic molt satisfeta de la temporada perquè hem fet bona feina amb el meu entrenador, Pau Bartolo, i aquests són els resultats”.

Dani Tristany i Rosa Valls estrenen el palmarès de la Marató Pirineu

Quatre hores després que els 1.000 participants de la Ultra Marató prenguessin la sortida, la plaça Porxada de Bagà tornava a concentrar centenars de corredors, en concret 600, que disputaven la Marató Pirineu: en total 42 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positius que tenien al Niu de l'Àliga i els seus 2.537 metres com a punt culminant. El bon temps ha acompanyat en tot moment aquesta cursa que compartia alguns trams amb l'Ultra Pirineu, i que ha vist com es coronaven en la seva primera edició Dani Tristany, que ha signat un temps de 4h10'49'' i Rosa Valls, que ha creuat la meta situada a Bellver en 5h08'12''.

La Nit Pirineu s'estrena amb èxit de públic

L'Ultra Pirineu va alçar el teló la nit de divendres amb la disputa de la cursa Nit Pirineu que va concloure amb una festa popular en un escenari tan privilegiat com és el Niu de l'Àliga. Xavier Teixidó i Alba Xandri van ser els vencedors en categoria masculina i femenina. Més de 100 participants van prendre la sortida en l'explosiva Nit Pirineu, una cursa de sis trepidants quilòmetres nocturns, desnivell positiu de 850 metres amb sortida a l'estació d'esquí de La Molina i arribada al Refugi Niu de l'Àliga. Paral·lelament es va celebrar la iniciativa 'Tots a niu', que va consistir en pujar al refugi Niu de l'Àguila, en grups de famílies i/o amics, seguint el mateix recorregut de la cursa i finalitzant la jornada amb una botifarrada.

Crèdit de les fotos: Jordi Canyameres i Elena Mate

Galeria d'imatges