Notícies

Kilian Jornet arrasa a la Kima batent el rècord

Enviada per administrador el 31/Ago/2014 - 23:06

Imatge 0 per Kilian Jornet arrasa a la Kima batent el rècord
L'atleta venç de nou en el trofeu Kima i aconsegueix sumar més punts per a les Ultrarunner World Series, la copa del món en llarga distància

Kima és una prova molt tècnica de 52km i 4.200m de desnivell positiu que s'ha disputat aquest matí a Val Masino, Itàlia

“Estic realment molt content d'haver pogut sumar una nova victòria a Kima. Batre el rècord sempre fa molta il·lusió, i més en una cursa com aquesta, que avui s'ha disputat en un pur ambient d'skyrunning. Ara faltarà decidir el títol als Estats Units”, declarava Kilian Jornet

Filorera (Itàlia), 31 d'agost de 2014 - Nova victòria per a Kilian Jornet aquest matí al trofeu Kima, disputat a Itàlia, i part de les Ultrarunner World Series, corresponent a la copa del món en ultra distància de curses per muntanya. L'atleta ha vençut amb un temps de 6h12'20'' per davant de Manuel Merillas i Franco Cassani, en una de les cites preferides del calendari. A més, el català ha rebaixat en set minuts el rècord de la prova, que ell mateix va establir el 2010.

El trofeu Kima destaca per la seva tecnicitat, amb passos d'alta dificultat amb cordes, neu i fortes baixades en un entorn rocós. Són 52km i 8.400m de desnivell acumulat en una prova limitada a 250 atletes. La seva tecnicitat la fa una prova ideal per als atletes de perfil tècnic i aquest és un terreny en el qual Jornet se sent molt a gust.

La prova s'ha disputat aquest matí a Val Masino, Itàlia, en un terreny relliscós després de les pluges acumulades a la nit anterior. Jornet arribava fresc a la cita després d'haver descansat durant un parell de setmanes. Des de l'inici de la prova, s'ha situat al capdavant, liderant els primers compassos al costat de Merilas i Owens, que a poc a poc s'han anat despenjant, deixant-li a Kilian terreny per situar al capdavant còmodament.

“M'he trobat molt bé a nivell de sensacions des del principi. El terreny era molt relliscós i a mi m'agrada aquest plus de tecnicitat, així que he gaudit molt durant tota la cursa, en la qual he decidit posar-me al capdavant i intentar aguantar”, explicava el de la Cerdanya.

Complint els pronòstics, Jornet ha creuat la meta en primera posició, i amb un temps de 6h12'20'' ha batut el rècord de la prova, vigent des de 2010 i instaurat per ell mateix. Al podi l'han acompanyat el jove Manuel Merillas i Franco Cassani. Merillas lidera de moment la classificació de les Ultra Runner World Series, i tot es decidirà en l'última prova, The Rut, que es disputarà als Estats Units al setembre.

Jornet explicava: “Estic realment molt content d'haver pogut sumar una nova victòria a Kima. Batre el rècord sempre fa molta il·lusió, i més en una cursa com aquesta, que avui s'ha disputat en un pur ambient de skyrunning”.

Abans de marxar cap als Estats Units, Kilian Jornet viatjarà aquesta setmana a Noruega, on al costat de la també corredora Emelie Forsberg han organitzat la primera cursa de skyrunning a Tromsö, aquest proper dissabte 6 de setembre.

Crèdit de la foto: Jordi Saragossa