Notícies

Kilian Jornet guanya a Sierre Zinal i consolida el seu lideratge a la copa del món

Enviada per administrador el 10/Ago/2014 - 19:45

Imatge 0 per Kilian Jornet guanya a Sierre Zinal i consolida el seu lideratge a la copa del món
L'atleta ha aconseguit la victòria a la prova suïssa per tercera vegada, aquest any inclosa a la copa del món d'Skyrunning

A falta de dues proves per finalitzar el campionat Jornet segueix líder i tot es decidirà a l'última prova al mes l'octubre

"Sierre Zinal és una de les proves mítiques de l'Skyrunning i guanyar aquí és sempre un desafiament, ja que hi ha grans rivals. A més aconsegueixo sumar punts per a la Copa del Món que espero que m'ajudin a aconseguir el campionat", declarava Kiliam Jornet després de la cursa

Sierre Zinal (Suïssa), 10 d'agost de 2014 - Kilian Jornet segueix amb la seva ratxa de victòries. Ho ha fet avui després de guanyar a Sierre Zinal (Suïssa), una de les proves clàssiques de l'skyrunning. Aquest any també cursa que forma part de les Skyrunner World Series. La victòria a Sierre Zinal li ha servit a Jornet per seguir sumant punts per al campionat, que de moment segueix liderant.

A la prova d'avui Jornet arribava amb l'esperança de poder fer una bona cursa i així assegurar-se el títol, però també amb ganes de gaudir d'una de les seves proves preferides. Sierre Zinal, pel relleu que té, és coneguda també com la cursa dels cinc 4.000. Els seus 31 km i 2.200 m de desnivell positiu són els senyals d'identitat d'una de les curses més populars d'skyrunning.

La cursa ha començat a les 9:30 en un dia assolellat al poble suis de Sierre Zinal. Nombrosos corredors han pres la sortida. Una de les particularitats de la prova és ser ràpida i que requereix poca tècnica, la qual cosa permet que corredors de diferents modalitats puguin competir, des d'skyrunners fins a corredors d'asfalt, passant per corredors d'orientació.

Jornet explicava: "Sierre Zinal és una prova que m'agrada molt, ja que s'hi viuen grans batalles al costat de corredors d'altres modalitats i això sempre la fa molt interessant. A més, tant el recorregut com l'ambient, són espectaculars".

Després del tret de sortida, Jornet ha sortit al costat d'un grup format per quatre corredors: François Gonon, Jo Gray, Jonathan Wyatt i el mateix Kilian. Al final de la primera pujada Gray s'ha escapat del grup situant-se a una distància de 40'' de la resta del grup. Wyatt s'ha despenjat del grup, però Jornet i Gonon han aguantat la distància imposada per Gray. Jornet ha reservat i no ha estat fins a l'última baixada que ha començat a augmentar el ritme per poder arribar fins a Gray en un dels punts més tècnics del recorregut. A partir d'allí Jornet ha conservat el lideratge i ha entrat a meta en primera posició amb un temps de 2h30'52'', per davant de Jo Gray i César Costa.

En arribar Jornet comentava: "Estic realment content amb aquesta victòria. És la tercera vegada que guanyo aquí i sempre s'hi disputen grans batalles. A més, aconsegueixo punts molt importants per conservar el lideratge, i espero que al final pugui aconseguir també la copa.".

Els punts aconseguits en la cursa d'avui permet a Jornet continuar amb el lideratge a les Skyrunner World Series. No obstant això, a falta de dues proves per al final, tot es decidirà a Limone a l'octubre, en una prova que comptarà un 20% més amb relació a les altres. Mentre tant, Jornet disputarà proves a la modalitat d'ultra running i la propera cita serà a Kima a finals d'agost.

Crèdit de la foto: Jordi Saragossa