Notícies

Mia alonso, membre de l'equip Corremonts-sportHG, ens comparteix la seva crònica de la Catllaràs 2014

Enviada per administrador el 31/Jul/2014 - 12:44

Imatge 0 per Mia alonso, membre de l'equip Corremonts-sportHG, ens comparteix la seva crònica de la Catllaràs 2014

La Pobla de Lillet, 26 de juliol de 2014 - Aquest passat dissabte 26 de Juliol, el municipi de la comarca del Berguedà, La Pobla de Lillet, es vestia de gala per rebre un munt de corredors amb ganes de córrer per la Serra del Catllaràs. I és que MISSIONx3, amb aquesta cursa posava punt i final al circuit de tres proves organitzades per Klassmark conjuntament amb la coneguda marca francesa Salomon. MISSIONx3 consta de 3 carreres per 3 recorreguts totalment diferents: de baixa muntanya (Trail Cap de Creus) d’alta muntanya (Trail Ulldater) i la última de mitja muntanya (Trail Catllaràs).

Així doncs la Trail Catllaràs com a última prova de les MISSIONx3 constava de dos circuits: un circuit ultra de 55km i 4000 metres de desnivell positiu, i un circuit Trail de 30Km i 2000 D+.

Divendres tarda tot i la pluja constant, ja es respirava un gran ambient de festa esportiva a La Pobla de Lillet. Gent recollint dorsals, gent buscant l’indret on es faria el briefing i gent passejant pel poble sense rumb. I és que en aquesta segona edició l'Ultra Trail Catllaràs comptava amb més de 800 corredors repartits entre les dues proves.

El dissabte ens vam despertar amb un cel ennuvolat, però amb petites clarianes que ens anunciaven que aquell dissabte, tard o d’hora, sortiria el sol i amb força.

Per segon any consecutiu participo a la Trail Catllaràs (30km). I és que l’any passat em vaig quedar meravellat d’aquestes muntanyes que envolten aquest petit poble. A les 8 puntuals sota una música celestial, i desprès d’una compte enrere sortim tots els corredors disparats a unes velocitats que espanten. De seguida deixem l’asfalt del poble i comencem a pujar ben recte. Ens esperen 11 km de pujada continua, per uns boscos frondosos i força humits. Les meves sensacions durant tota la pujada i part de la baixada que ens durà fins a Sant Romà de la Clusa (segon avituallament) no són gens bones. No aconsegueixo agafar un bon ritme, les cames no em tiren, amb mal de panxa i de cap, em sento dèbil, per moments penso que això no ho aixecarem pas. Sortint d’aquest segon avituallament sembla que les coses canvien. Mica en mica em vaig trobant millor, les cames ja tiren, els mals comencen a desaparèixer i les sensacions cada cop són més bones. Començo a gaudir de valent de la cursa, estic envoltat d’uns paratges preciosos, el meu cervell s’alimenta de majestuosos escenaris que fan eclipsar qualsevol tipus de mal. Molt de color verd, moltes olors, animals, arbres, muntanyes, natura en estat pur! Em trobo bé, i cada cop el meu ritme és superior. Encaro els últims km a tot drap per unes baixades empinades, tècniques i humides de nassos. Finalment arribo altre cop al poble amb un temps de 3h i 12 minuts (rebaixant el temps de l’any passat en 6 minuts) i en 27ena posició.

Felicitar la gent de Klassmark perquè cursa rere cursa ens demostren que saben fer les coses molt bé. Curses molt ben senyalitzades, recorreguts extraordinaris i un tracte amb el corredor excel·lent.

Crèdit de les fotos: Oriol Batista

Galeria d'imatges