Notícies

L'Illa del Palma reuneix l'elit del trail

Enviada per administrador el 07/Mai/2014 - 14:03

Imatge 0 per L'Illa del Palma reuneix l'elit del trail
Kilian Jornet i Emelie Forsberg, guanyadors de l'edició anterior, lideren un cartell de luxe

Altres favorits seran Tòfol Castanyer, Luis Alberto Hernando, Timothy Olson, Dakota Jones, Sage Canadday i Anna Frost, a més de Laura Orgué en el KM Vertical

Barcelona, ​​5 de maig de 2014 - L'illa de la Palma reuneix aquest cap de setmana als millors especialistes del trail a nivell mundial.

Amb la inclusió de tres proves noves com a principals novetats, la Transvulcania figura com a cita ineludible en el calendari de la Copa del Món d'ultres. Al recorregut de 73,3 quilòmetres pel GR 131, conegut popularment com la Ruta del Bastón, que enllaça amb el GR 130, el Camí Reial de la Costa, s'uneixen en aquesta edició la disputa del Quilòmetre Vertical, que tindrà lloc aquest dijous 8 de maig i que forma també part de les Skyrunners World Series; la Marató de 44,3 quilòmetres i la Mitja mrató de 26,8 km.

A més, la prova compta amb la participació dels més petits a la Kids Race, la prova Obra Social la Caixa Transvulcania Kids que comptarà amb dos recorreguts, de 500 metres per als més petits, i de 1.000 metres per a les categories de més edat.

Amb un total de 8.525 metres de desnivell acumulat, la Ultramarató tindrà la seva sortida aquest dissabte de matinada, a nivell del mar, al Faro de Fuencaliente, per acabar ascendint als més de 2.500 metres del Roque de los Muchachos, el cim de la prova, després de travessar boscos, refugis i volcans per una cresta des de la qual s'albira tota l'illa, oferint als seus participants unes vistes meravelloses.

Kilian Jornet, que arriba després del seu segon lloc a la Copa del Món d'Esquí de Muntanya, ho farà amb la idea de revalidar la seva victòria de l'any passat. Emelie Forsberg, guanyadora també el 2013, tornarà a ser a la línia de sortida.

Tòfol Castanyer també té confirmada la seva presència al costat d'altres pesos pesants de la competició de la talla de Luis Alberto Hernando, segon l'any passat per darrere de Jornet; Timothy Olson, vigent bicampió i recordman de la Western States, i Dakota Jones, vencedor de la prova el 2012 i recordman fins l'excepcional actuació de Kilian Jornet l'any passat. El nord-americà Sage Canaday també tornarà a repetir després del seu tercer lloc la temporada anterior.

En dones Emelie Forsberg es veurà per fi les cares amb Anna Frost, baixa per lesió el 2013, en una lluita d'allò més esperada. Núria Picas, que venia en una excepcional estat de forma després de guanyar la Utra Trail del Mont Fuji, és baixa d'última hora i no podrà defensar el seu segon lloc de l'any passat i lluitar, com era d'esperar, per la victòria. Al Quilòmetre Vertical d'aquest dijous sí que es podrà veure en acció a Laura Orgué. L'atleta participarà en la dura i exigent prova de 6,6 quilòmetres que discorrerà per l'emblemàtic GR-131 de l'Ultra Trail, però en sentit contrari, fins a arribar als 1.160 metres d'alçada.

La Ultramarató, que discorre entre volcans, forma part del calendari creat per la ISF (International Skyrunning Federation) i que designa el millor Ultrarunner del Món.

Dades de la cursa

Distància total: 73,3 km. Faro de Fuencaliente – Los Llanos de Aridane
Cota de sortida: 10 metres
Cota d'arribada: 340 metres
Cota màxima: 2.426 metres
Cota mínima: 4 metres
Desnivell acumulat: 8.525 metres
Desnivell ascendent: 4.415 metres
Desnivell descendent: 4.110 metres

Distancia per trams:

Faro de Fuencaliente – Área Recreativa El Pilar → 24,10 km
Àrea Recreativa El Pilar – Roque de Los Muchachos → 26,86 km
Roque de Los Muchachos – Puerto de Tazacorte → 17,50 km
Puerto de Tazacorte – Los Llanos de Aridane → 4,81 km

Crèdit de les fotos: Jordi Saragossa

Galeria d'imatges