Notícies

Carlos Soria inicia l'atac al cim del Kanchenjunga

Enviada per administrador el 14/Mai/2014 - 11:02

Imatge 0 per Carlos Soria inicia l'atac al cim del Kanchenjunga
Les previsions de bon temps indiquen que es podria fer cim a finals de setmana

“Tot l'equip està concentrat en el que farem i com sempre posarem el màxim esforç per aconseguir-ho”, ha declarat l'alpinista abans de sortir del Camp Base

Les previsions meteorològiques favorables per als pròxims dies i l'excel·lent estat físic i mental de l'alpinista avilès són les claus d'aquest intent d'assolir el cim de la tercera muntanya més alta del món

Carlos Soria i l'Expedició BBVA es troben ja en el Camp I a 6.200 m, on passaran dues nits abans d'iniciar la pujada a la resta de camps d'alçada. El veterà esportista va sortir del Camp Base ahir al matí acompanyat dels companys de l'Expedició BBVA i l'equip de xerpes liderat per Muktu. Tot sembla indicar que l'atac definitiu es durà a terme a finals d'aquesta setmana.

Camp base del Kanchenjunga, 14 de maig de 2014 - “Us asseguro que tot l'equip, des del cuiner, tots els xerpes i nosaltres estem concentrats en el que farem i com sempre posarem el màxim esforç per aconseguir-ho”. Aquest és el missatge que deixava Carlos Soria ahir abans de sortir del Camp Base a 5.480 m.

Després de diverses setmanes d'intenses nevades i forts vents les informacions meteorològiques indiquen una finestra de bon temps per als propers dies. Carlos Soria es mostrava entusiasmat amb la notícia del canvi de temps. “Estem tots amb molts nervi, però això passarà quant enfilem la primera pujada cap al Camp I”, confessava. “Espero tornar amb bones notícies i amb la satisfacció de la feina ben feta”.

Carlos es troba en molt bon estat físic i anímic. Després d'una petita cerimònia perquè la muntanya els sigui propícia, Carles i els xerpes iniciaven l'ascensió al Camp I a primera hora del matí d'ahir. Tot el material està ja en els camps d'altura que han transportat en aquestes setmanes mentre aclimataban. El pla inicial de Carlos és passar dues nits al Camp I a 6.200 m, i arribar al Camp II a 6.900 m el matí de demà dijous.

Després d'un breu descans al Camp III a 7.550 m Carlos Soria i l'Expedició BBVA atacarien el cim a la matinada. En els propers dies rebran notícies noves per confirmar les previsions. Carlos Soria està més a prop d'aconseguir el repte de convertir-se en la persona de més edat en aconseguir els 14 vuit mils.

Galeria d'imatges