Notícies

Kilian Jornet estrena 'Déjame vivir', segona pel·lícula del projecte Summits Of My Life

Enviada per administrador el 27/Mar/2014 - 16:37

Imatge 0 per Kilian Jornet estrena 'Déjame vivir', segona pel·lícula del projecte Summits Of My Life
La pel·lícula narra els reptes viscuts al Mont Blanc, l'Elbrús i el Cerví en el marc del projecte Summits of My Life

El film recull moments íntims i propers de la vida de Kilian Jornet, així com dels amics que l'han acompanyat durant aquests reptes

“Déjame Vivir reflecteix una forma de veure la muntanya. Explica què fem però sobretot per què ho fem, d'on ens ha vingut la motivació tot tornant als orígens d'aquest esport. El títol pretén mostrar el que fem i esnsenyar que volem anar a la muntanya de la nostra manera, sent conscients dels riscos i del que pot passar, però sense pretendre ser models per ningú”, comentava Jornet

Puigcerdà 27 de març de 2014 - Kilian Jornet estrena «Déjame Vivir», la segona entrega de pel·lícules dins del seu projecte personal Summits of My Life. Dirigida per Seb Montaz, recull durant 62 minuts els reptes que Jornet i els seus amics van afrontar durant el 2013 en muntanyes d'arreu d'Europa.

La pel·lícula, filmada en cinc idiomes, posa en relleu un Kilian Jornet que ha de desafiar els seus propis límits per aconseguir complir un somni d'infància, seguint els passos dels pioners de l'skyrunning, esport del qual n'és actualment el seu màxim exponent.

«Déjame Vivir» recull els intents de rècord al Mont Blanc, l'Elbrús i el Cerví. Retratats d'una manera intimista i humana, cadascun d'aquests reptes és també un reflex dels valors que basteixen el projecte Summits of My Life. La pel·lícula és, en definitiva, un collage d'experiències que permetrà a l'espectador conèixer Kilian Jornet i l'activitat que du a terme d'una manera molt més propera.

«Déjame Vivir» reflecteix una forma de veure la muntanya, la meva i la d'un grup d'amics que ens agrada anar-hi de manera lleugera i dinàmica, i on les disciplines es barregen, ja sigui corrent, esquiant, escalant... Explica què fem però sobretot per què ho fem, d'on ens ha vingut la motivació tot remuntant-nos als orígens d'aquest esport. Crec que amb la pel·lícula els espectadors veuran que al final el que és important en els projectes no és l'objectiu final, sinó la manera com ens plantegem per arribar-hi”, comentava Kilian Jornet.

El títol de la pel·lícula tampoc és casual, tal i com comenta el director Seb Montaz: “En Kilian cantava la cançó de «Déjame Vivir» tot sovint mentre estàvem filmant. En aquells moments no sabia què volia dir, però una vegada em va dir que significava “deixa'm viure”, i vaig trobar que tenia un significat força simbòlic: una persona, el Kilian, que vol que el deixin complir els seus somnis, sense ser un model per ningú i sent conscient dels riscos que pren. Aquesta també és la filosofia darrere del projecte Summits of My Life, i vam creure que era força pertinent”.

La pel·lícula estarà disponible per descarregar o adquirir en DVD a partir d'avui 27 de març a les 7 de la tarda a la web de Summits of My Life, en espera de les presentacions oficials que es duran a terme en els propers mesos.

Una pel·licula per aquells que no tenen por de viure

El segon any de reptes de Summits of My Life va iniciar-se el passat mes de juliol al Mont Blanc, on Jornet va aconseguir batre el rècord de velocitat amb un temps de 04h57'. A més d'una conquesta esportiva, aquest episodi és també una cant a l'amistat, i és que Jornet no va voler fer el rècord sol i va estar acompanyat pel seu amic Mathéo Jacquemoud. Malgrat que aquest últim va sofrir una caiguda durant el descens i que Jornet va haver d'acabar el rècord tot sol, Jornet sempre ha defensat que es tracta d'un rècord compartit entre els dos atletes.

A finals d'agost, la culminació d'un somni d'infància va dur a Kilian Jornet a batre el rècord d'ascens i descens del Cerví, amb un temps de 2h52'. Bruno Brunod, un dels protagonistes de la pel·lícula, és qui ostentava el rècord anterior, i que Jornet tenia de referent des de petit. De fet, la pel·lícula segueix els passos dels pioners de l'skyrunning, que ja als anys 90 van inventar una manera d'anar a la muntanya, amb material lleuger i amb l'objectiu de batre rècords de velocitat. Kilian Jornet i tots aquells que practiquen aquest esport són l'herència d'aquella generació de muntanyencs encapçalada per Bruno Brunod i Marino Giacometti entre altres. La cinta és, doncs, un homenatge a tots aquests pioners que han inspirat a Jornet.

Al setembre, i per clausurar el segon any de reptes, Kilian Jornet, Seb Montaz i part de l'equip tècnic van viatjar amb furgoneta fins el Caucas per intentar un rècord a l'Elbrús, la muntanya més alta d'Europa. En el context de l'Elbrús Race, una cursa mítica que s'enfila fins al cim a 5.642m, Jornet pretenia batre el rècord existent. La climatologia i la meteorologia adversa van obligar-lo a abandonar sense poder completar el repte. Sens dubte una mostra de l'essència més pura del projecte Summits of My Life, on l'important és el camí i l'aprenentatge que se'n pot extreure, més que no pas l'acompliment d'un objectiu.

Tots aquests reptes queden plasmats a «Déjame Vivir», juntament amb altres escenes quotidianes que permeten descobrir d'una manera propera i intimista la cara més humana de Kilian Jornet, un personatge que es nutreix del passat d'aquest esport per adaptar-lo als nostres temps. Una persona que demana que el deixin viure amb la seva filosofia, amb els seus valors, envoltat de les persones que estima sense tenir por d'afrontar els reptes que li queden per davant.

Sense anar més lluny, aquest 2014 Jornet intentarà batre rècords de velocitat al McKinley (6.196m) i a l'Aconcagua (6.959m).

Roda de presentacions de Déjame vivir

L'estrena mundial de «Déjame Vivir» es farà el proper 27 de març de manera online, amb l'objectiu de presentar-la simultàniament als nombrosos espectadors que el projecte té escampats arreu del món. Així a les 7 de la tarda es farà una connexió online a la web del projecte on Jornet presentarà «Déjame Vivir», al mateix temps que es projectarà per primera vegada el que serà el tràiler oficial de la pel·lícula.

A aquesta presentació online la seguiran una sèrie de projeccions en diferents ciutats, amb dates encara per definir. La primera, durant el mes de maig, serà a la ciutat de Barcelona i reproduirà la fòrmula de “A Fine Line”, que va reunir fins a 1500 espectadors al Palau de la Música.

A part de les presentacions, tot aquell que ho vulgui podrà veure la pel·lícula, ja sigui en DVD o descarregant-se-la a través de la web del projecte. Un cop més, continua la campanya d'Amics de Summits of MY Life, per tal que tots aquells que se sentin identificats amb els valors del projecte puguin contribuir-hi.