Notícies

Marc Pinsach i Nil Cardona acaben onzens a la Pierra Menta

Enviada per administrador el 24/Mar/2014 - 10:41

Imatge 0 per Marc Pinsach i Nil Cardona acaben onzens a la Pierra Menta
Els esquiadors gironins han finalitzat en onzena posició a la Pierra Menta, considerada per molts el Tour de France de l'esquí de muntanya

Un problema de material en la segona etapa els va fer endarrerir algunes posicions a la classificació general però pels gironins n'extreuen una valoració positiva

“Sigui quin sigui el resultat és tot un èxit. Només cal mirar la línia de meta, on el primer està tant content com l'últim d'haver pogut completar aquest repte. Sap greu que per un problema de material en una etapa sembla que s'hagi perdut la feina dels quatre. Però malgrat tot ens en anem content, hem fet bon equip amb en Nil i sempre marxem aprenent alguna cosa, i és que malgrat les males circumstàncies s'ha de lluitar contra les adversitats”, comentava Pinsach

Arêches-Beaufort (França), 24 de març de 2014 - L'esquiador Marc Pinsach ha participat durant quatre dies a la Pierra Menta, prova per excel·lència de l'esquí de muntanya que s'ha disputat a Arêches-Beaufort. Ho ha fet acompanyat del també gironí Nil Cardona, que ha estat el seu company d'equip durant els quatre dies que s'ha allargat la prova. Pinsach i Cardona han finalitzat en onzena posició, convertint-se en els primers catalans del rànquing.

La cursa ha aglutinat fins a 200 equips de diferents països a la línia de sortida. Durant quatre dies els esquiadors han hagut de superar un desnivell total 10.000 metres, escalant cims fins a 2.600 metres. La prova va iniciar-se dijous, amb una primera etapa de 20km i 2.691m de desnivell positiu on Pinsach i Cardona van acabar vuitens. La segona etapa, de 30km i 2.903m de desnivell va finalitzar amb una novena posició pel duo català. Pinsach en feia un balanç positiu: “Aquestes dues primeres etapes ens van anar molt bé. La distància amb els rivals del darrere ens permetia afincar-nos en la vuitena posició, tot i que sabíem que no podíem despistar-nos, perquè els errors en curses de quatre etapes es paguen cars.”.

Com si d'una premonició es tractés, la situació es va complicar lleugerament el dissabte, amb l'etapa reina de la prova de 25km i 2.606m de desnivell positiu, que ascendeix fins a l'icònic Grand Mont de 2.645m d'alçada, on una gran multitud d'espectadors es congrega per animar els esquiadors. En aquesta etapa, la sort no va acompanyar als gironins ja que Pinsach va trencar una bota i un esquí a la primera baixada. Aquest incident va portar al de Cassà a tenir grans dificultats, especialment en les baixades, i malgrat poder canviar l'esquí trencat durant la cursa els va obligar a haver de disminuir el ritme i perdre moltes posicions al final de l'etapa. Malgrat el contratemps, Pinsach comentava: “En trencar-se'm l'esquí i la bota tant aviat pensava que seriem incapaços d'acabar l'etapa. Tot i perdre molt temps i en conseqüència moltes posicions al rànquing estem satisfets, només haver estat capaços d'acabar l'etapa va ser tot un premi.”.

Ahir diumenge, en l'última etapa de 15km i 1.472m de desnivell positiu, la més curta de totes, el tàndem ha fet una bona etapa, acabant en setena posició. Malgrat no haver aconseguit recuperar els minuts que van perdre ahir, Marc Pinsach i Nil Cardona han finalitzat la competició en una meritòria onzena posició.

En acabar la cursa, Pinsach declarava: “Sigui quin sigui el resultat és tot un èxit. Només cal mirar la línia de meta, on el primer està tant content com l'últim d'haver pogut completar aquest repte. Sap greu que per un problema de material en una etapa sembla que s'hagi perdut la feina dels quatre. Però malgrat tot ens en anem content, hem fet bon equip amb en Nil i sempre marxem aprenent alguna cosa, i és que malgrat les males circumstàncies s'ha de lluitar contra les adversitats.”.

Pinsach aprofitarà les properes setmanes per preparar la que serà l'última prova de la temporada, la final de la Copa del Món que es disputarà a Tromsö, Noruega, el proper 12 d'abril.

Crèdit de la foto: Ricardo Selvatico