Notícies

Kilian Jornet presenta el calendari de curses de muntanya per a aquesta temporada

Enviada per administrador el 20/Mar/2014 - 21:04

Imatge 0 per Kilian Jornet presenta el calendari de curses de muntanya per a aquesta temporada
Kilian Jornet presenta un calendari de curses de muntanya molt complet per a aquesta temporada amb una gran varietat de proves i recorreguts

Kilian Jornet intentarà estar tan amunt com sigui possible dins de la classificació dels tres circuits de les Skyrunning World Series, i participar en altres curses emblemàtiques de tot el món

“Serà un estiu molt complet amb curses de diferents distàncies on intentaré ser tan competitiu com em sigui possible. Espero obtenir bons resultats en totes les disciplines i aconseguir estar a dalt de la classificació en totes elles. Estic especialment motivat per córrer la Hardrock i altres curses europees com Zegama, Kima o Sierre Zinal”, comentava Kilian Jornet

Puigcerdà, 20 de març de 2014 - Pendent encara de la darrera curses de la Copa del Món d'esquí de muntanya, Kilian Jornet ja pensa en l'estiu i ha donat a conèixer el calendari de curses on té previst participar durant aquesta temporada de curses de muntanya. El seu objectiu principal és competir a les proves dels tres circuits de les Skyrunning World Series: el quilòmetre vertical, les Sky Race i l'Ultra Marathon. No obstant això, l'atleta català no vol perdre's curses emblemàtiques i competirà en un total de 15 esdeveniments al llarg de la temporada. Kilian Jornet comentava: “S'acosta una altra temporada de curses de muntanya. Serà un estiu molt complet amb curses de diferents distàncies on intentaré ser tan competitiu com em sigui possible. Espero obtenir bons resultats en totes les disciplines i aconseguir estar a dalt de la classificació en totes elles. Estic especialment motivat per córrer la Hardrock i altres curses europees com Zegama, Kima o Sierre Zinal”.

Un vegada més, Kilian no guardarà els seus esquís fins que arribi el mes de maig. Com ell mateix comentava: “Començaré la primera setmana de maig. No m'agrada córrer quan encara hi ha neu, especialment a finals d'abril o a principis de maig en que, una vegada s'ha acabat la Copa del Món, encara es poden fer moltes sortides i baixades d'esquí extrem i, a més, els dies tenen més hores de llum i les condicions són favorables. Crec que començaré a córrer una setmana abans de la Transvulcania.”.

Així que la temporada començarà el més de maig amb la Transvulcania, on Kilian disputara tant el quilòmetre vertical com l'ultra marató de 83km i 8.525m de desnivell positiu acumulat: “Malgrat ser una cursa força nova les bones experiències que han tingut les persones que han corregut a La Palma l'han fet una cursa molt coneguda del calendari de curses de muntanya”. Després de La Palma, Jornet no es vol perdre la marató de Zegama, que amb el seus 42km i 3.835m de desnivell positiu, és un dels seus esdeveniments preferits: “Què puc dic sobre Zegama! Serà la setena vegada que participaré en aquesta cursa. Sempre vols tornar a Zegama per l'ambient i la gent de zona…”.

A final de maig Kilian viatjarà a Alaska per intentar pujar al cim del McKinley, que és una de les fites del seu projecte personal Summits of My Life. Té previst estar-s'hi poques setmanes i torna a temps pels Campionats del Món de curses de muntanya que tindran lloc a finals de juny a Chamonix (França). L'atleta pretén participar en el quilòmetre vertical i a la marató: “Suposo que estaré una mica cansat després del McKinley, però espero estar en un bon estat de forma per córrer les dues curses, ja que estic molt familiaritzat amb els dos itineraris.”.

Un dels darrers esdeveniments més esperats tindrà lloc el més de juliol. Després de tres anys d'intentar aconseguir plaça, Jornet finalment podrà disputar la Hardrock 100 de 160km i 10.000m de desnivell, una cursa americana a la qual s'hi accedeix a través d'un sorteig estricte: “Finalment! Aquesta és la cursa on sempre he somiat competir, però que mai he pogut disputar. Enguany he tingut sort. La ruta i el paisatge en aquestes muntanyes, al meu entendre el més bell dels continent Americà, són impressionants. A més, també hi seran els millors atletes com Tim Olson, Chorier Julien, Seb Chaigneau, i Dakota Jones, per esmentar-ne només uns pocs.”.

Després de Hardrock, dues curses italianes acabaran de completar el mes de juliol, ambdues es disputaran en recorreguts que Kilian coneix bé: la Dolomites Skyrace, on participarà en el quilòmetre vertical i a la cursa individual de 22km i 1.750m de desnivell i el Giir di Mont de 32km i 2.650m de desnivell: “Penso que la Dolomites Skyrace és una de les curses que defineixen que són realment les curses de muntanya: cal tècnica i velocitat per assolir el cim. És sens dubte una cursa obligada. A més estic molt content de participar a al Giir di Mont una altra vegada després d'una pausa de dos anys. És una gran cursa, molt dura i molt ràpida, i una cursa on he tingut una de les meves millors lluites contra Marco de Gasperi.”.

Kilian començarà el mes d'agost a Suïssa amb la clàssica Sierre Zinal de 31km i 2.200m de desnivell: “Una cursa que no et pots perdre. Sierre Zinal és la història viva de les curses de muntanya: una ruta molt atlètica que requereix un entrenament sòlid per poder córrer ràpid.”. A finals d'agost, Jornet participarà a la Kima Trophy de 50km i 3.800m de desnivell, una cursa amb recorregut molt alpí, per la qual està molt entusiasmat: “És una cursa en majúscules: és llarga, tècnica, amb pocs participants i molt salvatge!"

El setembre l'atleta català tornarà als Estats Units per participar a la Rutt Ultra de 50km i 3.048m de desnivell, la darrera cursa de les Ultra series: “Serà la primera vegada que es farà a Estat Units una cursa de muntanya de les autèntiques”. Per acabar les sky race series i les curses de quilòmetre vertical, Jornet correrà el mes d'octubre la Limone Extreme de 23.5km i 2.000m de desnivell, a les proximitats del llac Garda a Itàlia: “Aquesta cursa s'executa a través dels bells paisatges de la Itàlia burgesa. Una cadena muntanyosa vertiginosa al llarg d'una ruta molt dinàmica que, com a tot Itàlia, es viu amb passió.”.

Kilian Jornet espera acabar la temperada una altra vegada a la Diagonale des Fous de 170km i 9.500 de desnivell a l'illa de la Reunió: “Si acabo la temporada en un bon estat de forma, vull estar en una cursa de les grans. És una cursa que cal fer alguna vegada, no només per l'ambient, sinó també per la magnífic recorregut a través de volcans.”.

Després de tot això, i abans de tornar-se a calçar els esquís, Kilian Jornet viatjarà a Argentina per intentar fer el rècord d'ascensió a l'Aconcagua, amb la qual cosa donarà per acabats els reptes del projecte Summits of My Life per aquest any 2014.

Una altra vegada un calendari molt complet amb 15 curses variades en els cinc continents. Molts quilòmetres i molts metres de desnivell acumulat que posaran a prova la força i la resistència de l'atleta.

Calendari resumit de curses

10 de maig - Transvulcania - La Palma (Espanya)
Disciplines: Quilòmetre vertical i ultra (83km, 8.525m D+) - Ultrarunning Series

25 de maig - Zegama Aizkorri - Zegama (Espanya)
Disciplina: Marató (42km, 3.835m D+) - Skyrunning Series

Del 27 al 29 de juny Campionats dels món de curses de muntanya - Chamonix (França)
Disciplines: Quilòmetre vertical i marató (42km, 2.511m D+)

11 de juliol - Hardrock 100 - Silverton (USA)
Disciplina: Ultra Marató (160km, 10.000m D+)

18 i 20 de juliol - Dolomites Skyrace - Canazei (Italy)
Disciplines: Quilomètre vertical i cursa de muntanya (22km, 1.750m D+) - Skyrunning series

28 de juliol - Giir di Mont - Premana (Italy)
Disciplina: Cursa de muntanya (32km, 2.650m D+)

10 d'agost - Sierre Zinal - Zinal (Switzerland)
Disciplina: Cursa de muntanya (31km, 2.200m D+) - Skyrunning series

30 d'agost - Trofeo Kima - Valmasino (Italy)
Disciplina: Ultra Marató (50km, 3.800m D+) - Ultrarunning Series

13 de setembre - The Rutt Ultra - Montana (USA)
Disciplina: Ultra Marató (50km, 3.048m D+) - Ultrarunning Series

11 i 13 d'octubre - Limone Extreme - Limone Sul Garda (Italy)
Disciplines: Quilòmetre vertical i cursa de muntanya (23,5km, 2,000m D+) - Skyrunning Series

23 al 26 d'octubre - Diagonale des Fous - Illa de la Reunió
Disciplina: Ultra Marató (170km, 9.500m D+)

Crèdit de la foto: www.droz-photo.com