Notícies

Marc Pinsach correrà la Pierra Menta amb el gironí Nil Cardona

Enviada per administrador el 18/Mar/2014 - 18:59

Imatge 0 per Marc Pinsach correrà la Pierra Menta amb el gironí Nil Cardona
Aquest proper dijous Marc Pinsach s'iniciarà al costat de Nil Cardona a la Pierra Menta, una de les curses mítiques de l'esquí de muntanya

La prova s'allargarà durant 4 dies en un impressionant recorregut amb més de 10.000 metres de desnivell

“El primer objectiu que tindrem serà colar-nos entre els deu primers i a partir d'allà veure fins on som capaços d'arribar. Si aconseguim inspirar-nos i arribar al nivell que hem obtingut en les últimes proves de la Copa del Món crec que pot passar qualsevol cosa. Malgrat tot, som conscients que el nivell és molt alt i caldrà lluitar el dia a dia per aconseguir donar el millor de nosaltres mateixos” comentava Pinsach

Cassà de la Selva, 18 de març de 2014 - Després de proclamar-se campió d'Espanya d'esquí de muntanya, Marc Pinsach es prepara per afrontar la Pierra Menta, la prova per excel·lència de la disciplina. La cursa, considerada per a molts com el Tour de França de l'esquí de muntanya, es disputarà durant quatre dies a partir d'aquest dijous.

La Pierra Menta és una prova per parelles que es disputa a Arêches-Beaufort, als Alps francesos i que aglutina fins a 200 equips de diferents països a la línia de sortida. La cursa dura quatre dies en què els esquiadors han de superar un desnivell de 10.000 metres, escalant cims fins a 2.600 metres.

Marc Pinsach compta nombroses participacions en la prova gal·la, i en aquesta ocasió la disputarà al costat del gironí Nil Cardona, un dels millors corredors a nivell nacional. Segons declarava Pinsach: “Estic content de formar parella amb Nil. Ell ha obtingut molt bons resultats aquesta temporada i jo estic satisfet amb el nivell físic amb el que arribo a la cita. M'agraden les carreres llargues perquè se’m donen bé els esforços de fons físic. En qualsevol cas val la pena anar a la Pierra Menta, per l'ambient, per les muntanyes i perquè són quatre dies de molta canya. Sembla que com més complicat ens ho posen més ens agrada”.

S'espera una dura batalla per la victòria, amb francesos com Matheo Jacquemoud o William Bon Mardion i italians com Damiano Lenzi i Matteo Eydallin que han encapçalat les classificacions enguany, amb el permís de Kilian Jornet, que no acudirà a la cita. Pinsach i Cardona per la seva banda arriben a la Pierra Menta sense un objectiu concret, com comentava Pinsach: “El primer objectiu que tindrem serà colar-nos entre els deu primers i a partir d'allà veure fins on som capaços d'arribar. Si aconseguim inspirar-nos i arribar al nivell que hem obtingut en les últimes proves de la Copa del Món crec que pot passar qualsevol cosa. Malgrat tot, som conscients que el nivell és molt alt i caldrà lluitar el dia a dia per aconseguir donar el millor de nosaltres mateixos”.

La primera etapa es disputarà aquest dijous i comptarà amb un circuit de 20km i 2.353 metres de desnivell positiu. A partir d'allà, tres etapes el seguiran, arribant a sumar més de 10.000 metres de desnivell al final de la quarta etapa el diumenge.

Crèdit de la imatge: ISMF Press Office