Notícies

Nil Cardona i Gerard Vila encadenen els principals corredors del circ de Cambre d’Aze amb un temps de 2 hores i 51 minuts

Enviada per administrador el 14/Mar/2014 - 12:07

Imatge 0 per Nil Cardona i Gerard Vila encadenen els principals corredors del circ de Cambre d’Aze amb un temps de 2 hores i 51 minuts

Sant Pierre des Forcats (França), 12 de març de 2014 - El Dimecres dia 12 de Març els esquiadors catalans es van citar a les 9 del matí a l’aparcament de l’estació d’esquí de Saint Pierre des Forcats.

Els esquiadors del TEAM MILLET d’esquí de muntanya, residents a la localitat francesa de Font-Romeu tenen el circ de Cambre d’Aze com a lloc freqüent d’entrenament, la majoria de les seves sessions es desenvolupen en aquesta zona, el que fa que el seu coneixement del terreny hagi facilitat la ràpida progressió de l’activitat. “Portem mesos estudiant els corredors, visualitzant quin recorregut seria el més ràpid a seguir, preparant la logística i esperant a que les condicions tant meteorològiques com nivològiques fossin les adequades”. Segons ens expliquen els esquiadors.

En aquests moments en Gerard i en Nil es troben a la part final de la temporada d’esquí de muntanya i venien de córrer el campionat d’Espanya individual. “Després del campionat d’Espanya i amb moltes carreres ja acumulades a les cames, la fatiga es comença a notar, la recuperació post-competició és més lenta i realitzar aquesta activitat tant sols tres dies després del campionat podia ser precipitat. A la muntanya, les condicions no esperen i les havíem d’aprofitar”.

El recorregut enllaça tots els corredors esquiables del circ amb el menor temps i material possible. La sortida va ser des de l’aparcament de l’estació d’esquí de Saint Pierre des forcats, lloc on es va posar en marxa el cronòmetre. La primera part del recorregut transcorre sobre les pistes d’esquí fins arribar a la cota 2092 metres, a partir d’aquí s’entra al bosc i s’arriba fins al peu del circ.

Una vegada allà va començar la part més tècnica de l’activitat. Que comportava l’ascens i els descens, amb esquís, dels següents corredors (Per ordre):

  • Corredor Vermiceille (270m, 45°)
  • Corredor Eclair (240m, 50°, IV mixta)
  • Corredor Bougnagas (250m, 50°, IV mixta)
  • Corredor Gigoló (240m, 50°, III mixta)
  • Variant Grandée Chimenée (240m, 40°, III)
L’ordre dels corredors respon a la recerca de l’itinerari més directe per aconseguir l’encadenament i evitar la pèrdua de temps en els desplaçaments entre les canals, tot seguint el circ d’Oest a Est.

“Vam agafar un ritme fort a la primera pujada per assegurar un bon temps, ja que és la part del recorregut on es pot anar més ràpid. Vam arribar a dalt la Vermiceille amb un temps d’una hora justa, rebaixant en 20 minuts els temps normal d’entrenament. Això ens va donar marge pels trams més tècnics”.

“Les nostres previsions es movien al voltant de les 4 hores, baixar de tres hores no entrava dins dels nostres plans”.

Per contra, en els trams més tècnics es van haver de muntar dos ràpels i utilitzar grampons i piolet. “Sabíem que en els trams tècnics la gestió del temps era important, les maniobres ja les portàvem entrenades, amb la qual cosa, cadascú ja sabia que havia de fer per agilitzar i complementar-nos en les manipulacions”.

Les baixades també son una part important de l’activitat, ja que aquestes canals només es fan de pujada i sovint amb la utilització de cordes i material d’alpinisme.

“Era necessari no forçar massa a la pujada i reservar un punt ja que les baixades són tècniques, exigeixen concentració i no es pot fallar”.

Material tècnic:

  • Esquís i bastons de competició
  • Corda de 7mm i 30 metres
  • Material per muntar reunió (Baga, mosquetons i un tascó)
  • Piolet tècnic i grampons
Més informació GPS i Track de l’activitat

Galeria d'imatges