Notícies

Celebrada la quarta edició de la Cursa de Muntanya de Girona

Enviada per administrador el 04/Nov/2014 - 12:19

Una cursa que en poc temps s'ha consolidat com un dels esdeveniments clau del programa de Fires i Festes de Sant Narcís. Enguany han participat un total de 1.100 corredors
Girona, 2 de novembre de 2014 - La cursa com sempre presentava 3 recorreguts. El recorregut estrella, la Transgavarres de 60k que es tractava d'una travessa per les Gavarres des de la platja de Palamós fins al cor de la ciutat de Giorna. La Trail Gavarres amb un recorregut circular amb sortida i arribada a la plaça Sant Domènec amb 26km, per acabar, la distància Express Gavarres, que tenia un traçat circular de 18k amb sortida i arribada a la mateixa plaça. La prova no només estava marcada pel gran nombre de participants tant gironins com d'arreu de l'estat sinó que també va destacar l'augment de noies que van participar a les tres distàncies.

La cursa va tenir un ambient festiu i una posta en escena fantàstica amb concerts en directe, batucada, inflables pels nens i altres activitats paral·leles.

Marc Pinsach, Toti Bes, Clàudia Galícia, Anna Comet, Àngela Castelló, Jordi Rabionet, Jess Andrews, Xavi Llamas són els noms més destacats del dia.

A les 8 dels matí es donava el tret de sortida des de Palamós de la Trangavarres amb un total de 188 participants. Per davant tenien una dura travessa de 60km i 2.000 metres de desnivell positiu, que quedaria marcada per un dia de tardor molt calorós i pel fantàstic recorregut que passava pels cims més coneguts del massís de les gavarres: Puig Cargols, Puig D'Arques, El Montigalà i per últim els Àngels. En general la prova es va desenvolupar amb normalitat, un gran nombre de retirades, però la major part va aconseguir el repte d'arribar a Girona.

En categoria masculina el gironí Toti Bes s'adjudicava la victòria, i en categoria femenina la manresana Marta Prat.

A les 9 del matí des de la plaça Sant Domènec, arrancava el recorregut més mític i estimat pels corredors ja que enguany es celebrava la seva 4a edició. El Trail de 26km amb 1.400 metres de desnivell positiu, presentava un recorregut molt atractiu que feia els cims més emblemàtics de la basant gironina de les Gavarres com són el Puig Estela, Sant Miquel i els Àngels. Un total de 430 corredors afrontaven aquesta distància.

La cursa va estar marcada per la gran actuació de Marc Pinsach que per quart any consecutiu es va endur la victòria i en categoria femenina es va endur la victòria Àngela Castelló. En general un dia en què les gavarres estaven farcides de gent, amics i familiars dels corredors animant i gaudint de la natura.

Per últim, a les 10 del matí també des de la plaça Sant Domènec, es donava el tret de sortida al recorregut més curt. La distància Express amb 18km i 800 metres de desnivell positiu i amb un total de 480 corredors.

Una cursa marcada pel gran nombre de participants femenines, gairebé arribava a les 200.

Aquí va ser el gironí Jordi Rabionet qui es va endur la victòria i en fèmines l'anglesa Jess Andrews.

Accés a les classificacions.

Accés a les fotos de les curses.