Notícies

L'expedició de Carlos Soria es troba en perfectes condicions, tot i que la conquesta del Kanchenjunga ha acabat amb tragèdia

Enviada per administrador el 22/Mai/2013 - 16:50

Imatge 0 per L'expedició de Carlos Soria es troba en perfectes condicions, tot i que la conquesta del Kanchenjunga ha acabat amb tragèdia
Carlos Soria arriba sa i estalvi al Camp Base del Kanchenjunga

La conquesta al cim ha acabat amb tragèdia amb 5 alpinistes desapareguts

Camp base del Kanchenjunga, 22 de maig de 2013 - Carlos Soria està ja al Camp Base. El seu estat físic és bo tot i que es troba cansat després de l'intent de cim de dilluns passat. Carles ha volgut explicar de primera mà com s'han desenvolupat els esdeveniments, i les raons de la seva renúncia al cim: “Quan estàvem aproximadament a 8.300 m ens trobàvem en un punt on em deien que ens quedaven entre dues o tres hores fins el cim, però jo calculava que no era així, que havien de ser-ne més. De fet la gent que va pujar va trigar cinc hores fins el cim. Em vaig adonar de que si seguia no baixaria bé. N'estic segur, perquè no hi havia cordes fixes i era un terreny molt difícil i perillós”, ha afirmat Carlos des del Camp Base. “En aquell punt vaig decidir que no pujava, malgrat els ànims de Muktu, que volia que seguíssim. Però li vaig dir que no, que ens n'anàvem cap avall. Seguir hagués significat jugar-se la vida, i òbviament era millor no exposar-se tant, perquè és una cosa que no he fet mai. No vaig donar la volta perquè estigués malament, en absolut, sinó per prudència”, continuava.

Carlos Soria ha volgut enviar un record als familiars dels alpinistes desapareguts: “Hi va haver gent que va decidir seguir, i onze persones van arribar al cim, però cinc no han baixat. En arribar al Camp IV ens vam anar assabentant de les desgràcies que estaven passant. De vegades passa que allà dalt, quan ho veus tan a prop, hi ha gent que no pensa amb tranquil·litat. Jo sempre he dit que cal pensar en que has de baixar, i en unes condicions acceptables. El dolent és que des de tan amunt no es pot ajudar ningú a baixar. Envio una abraçada a tots els companys alpinistes i a les famílies. Això és una tragèdia”.

A més, l'Expedició BBVA ha anunciat que la setmana que ve estaran de tornada a Madrid: “Ara toca tornar, perquè aquí no hi ha res a fer. Hem perdut moltes coses degut a un allau que es va emportar el Camp II. A més, la temporada s'acaba i el monsó pot venir en qualsevol moment. No hi ha possibilitats de fer un atac al cim amb èxit de cap manera. A part, pesa molt estar en una muntanya en què ha passat això”.

Galeria d'imatges