Notícies

Carlos Soria es troba a un pas de conquerir el seu repte

Enviada per administrador el 19/Mai/2013 - 18:04

Imatge 0 per Carlos Soria es troba a un pas de conquerir el seu repte

Camp III del Kanchenjunga, 19 de maig de 2013 - L'Expedició BBVA, liderada per Carlos Soria, és a prop d'arribar al cim del Kanchenjunga (8.586 m). Les previsions del temps encertades van permetre a l'equip accedir al Camp III sense cap tipus de complicació. Un dia més, un mar de núvols va acompanyar als nostres alpinistes al capvespre en aquest campament a 6.900 m. "Hem estat molt a gust mentre ens ha tocat el sol durant l'ascens, però al vespre al Camp III ha començat a bufar una mica de vent i ha baixat molt la temperatura, ens haurem d'abrigar una mica i ficar-nos ràpid al sac", va comentar ahir Carlos en l'última comunicació amb el Camp Base.

La jornada d'avui s'ha iniciat de matinada amb l'objectiu d'arribar fins a l'últim dels campaments d'alçada, situat a 7.480 m. És el pas previ al veritable atac al cim de la tercera muntanya més alta del planeta, que podria ser demà dilluns.

Durant l'ascens al Camp IV han estat acompanyats per un dia assolellat amb alguns núvols. El comunicat meteorològic indica vent fluix en el cim, d'uns 35 km/h. L'alpinista de 74 anys concentra tots els seus esforços a descansar i preparar el que pot ser un dels moments més importants en la seva carrera esportiva: convertir-se en la persona de més edat a trepitjar el Kanchenjunga (8.586 m).