Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Pic de la Coma d'Or

Descripció de l'itinerari
Enviada per Carles López Carles López
Vegades que s'ha obert la ruta: 12876
Vegades que s'ha descarregat el track: 3398
El Pic de la Coma d'Or està al costat del Pic de Puig Pedrós de Lanós, a la Catalunya Nord. No presenta cap dificultat a l'estiu. Magnifiques vistes de l'Estany de Lanós i el Pic de Carlit
r795.jpg r796.jpg r797.jpg r798.jpg r799.jpg r800.jpg r801.jpg r802.jpg r803.jpg r804.jpg r805.jpg r806.jpg

Iniciarem la ruta pujant per una pista ampla fins a unes mines abandonades. Cal seguir remuntant la vall per un sender fins a la Portella d'en Garcia. En aquest punt ja veurem a l'esquerra el Puig Pedrós de Lanós i a la dreta la Coma d'Or, separats per la Portella Roja.
Al cap d'una estona, trobarem a la dreta l'estany de la Coma d'Or. Seguirem remuntant per sender, passant per un indret de pissarres. Ja només ens quedarà l'últim tram de pujada fins l'avantcim. La tornada la farem pel mateix camí. A la baixada ens podem refrescar el peus a l'Estany de la Coma d'Or.

Punt de sortida Coll de Puymorens
Accés al punt de sortida Des de Puigcerdà, agafar la N-20 en direcció Andorra, no s'ha d'agafar el túnel, fins el Coll de Puymorens. A la dreta del coll surt una pista que remunta la vall (2 km 500 mts) fins arribar a una petita esplanada al costat d'unes instal·lacions elèctriques.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: El cim té dues puntes, la primera és fàcil d'assolir i la segona té una aresta on cal anar amb compte.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 2.826 m
Desnivell positiu: 786 m
Durada: 3h 30
Distància recorreguda: 9 km 500 m
Cartografia i bibliografia:
Època aconsellable: Estiu
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.