Curses de muntanya: Javi Delgado i Roser Español, guanyadors absoluts de la desena edició de la Burriac Atac

Enviada per administrador el 09/Set/2014 - 22:42

Vilassar de Mar, 6 de setembre de 2014 - L'atleta del Club Atlètic Taymory-Spiridon, Javi Delgado va demostrar una vegada més que és el rei indiscutible de la Burriac Atac. Porta guanyant la cursa des del 2009 i només una vegada, l'any 2010, va quedar segon classificat. En aquesta desena edició, el corredor de Vilassar de Mar va completar els 21,9 quilòmetres i 1.172 metres de desnivell amb un formidable temps de 1h51'33''. Delgado va liderar la cursa amb molta saviesa i va aconseguir treure més de tres minuts de diferència al segon classificat, Andreu Simon (1h54'56''). La tercera plaça del podi la va ocupar l'atleta de Mallorca, Biel Gomila amb un cronòmetre de 1h58'35''.
En modalitat femenina, la corredora de la Seu d'Urgell Roser español va fer valer la seva experiència en els trams més tècnics i exigents del circuit per emportar-se el triomf amb un temps de 2h22'28''. L'atleta local Mònica Isern va acabar segona amb un crono de 2h33'02'', mentre que la tercera en pujar al podi va ser Emilia Martínez amb un registre de 2h37'20''.

Tot i que durant tota la tarda el Centre Excursionista Vilassar va estar pendent dels radars metereològics per si s'havia d'activar alguna mesura de seguretat en algun tram del circuit, que passava per les poblacions de Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar, finalment les tempestes no van sacsejar la Burriac Atac i es va poder desenvolupar dins del previst. En acabar la cursa la majoria dels participants destacaven la impressionant tasca feta per tots els voluntaris (300 persones), la duresa del recorregut, que per primera vegada s'havia equiparat a la distància de mitja marató, i un dels trets que caracteritzen la Burriac Atac: la sortida i l'arribada estan a nivell de mar, però la majoria del circuit es desenvolupa per corriols de muntanya.

Els organitzadors es van mostrar molt satisfets amb les xifres de participació que es van assolir: A la cursa nocturna dels adults hi van córrer més de 700 persones, mentre que 500 infants de 0 a 14 anys van participar per la tarda a la Marrec Atac, una prova de caire no competitiu que va transcórrer per un circuit totalment urbà.

Crèdit de les fotos: Raul Comino