Esquí de muntanya: Dues de les Grans en júniors per a Oriol Cardona

Enviada per administrador el 02/Abr/2014 - 22:49

Oriol es corona a La Pierra Menta i al Tour du Rutor per a joves
Puigcerdà, 2 d'abril de 2014 - Els esportistes de Dynafit van tancant la temporada d'hivern amb les proves de la Gran Course tant en categoria absoluta com en júnior.

Durant els dies 20 a 23 de març va tenir lloc la 29a Pierra Menta a Arêches-Beaufort amb la participació de Marc Pinsach, fent parella amb Nil Cardona i d'Anna Comet, fent parella amb Marta Riba.

Marc i Nil van estar lluitant cada dia entre els 8 primers, però un problema de material durant la jornada de dissabte els va portar fins a la 11a posició, lloc en el qual van tancar una gran actuació. “Estem molt satisfets, encara que el resultat no sigui just ja que trencar el material és part del joc, però no reflecteix la realitat. Tot i això, estar al top10 diàriament ha estat molt important per a nosaltres.”.
Per la seva banda, Anna i Marta van estar lluitant entre la 6a o la 7a posició durant les primeres jornades, fins i tot el divendres van estar gran part de la prova en 5a posició, però finalment el diumenge van creuar la línia de meta en 7a posició, en una Pierra Menta que va batre rècords de participació femenina. “Hem lluitat amb tot el que teníem i estem contentes. Ha estat una Pierra Menta lluitada entre les posicions de la 5a a la 8a i és un plaer trobar un bon nivell en el nostre esport.”.

Finalment, Oriol Cardona va entrar en escena el dissabte, ja que els joves corren només el cap de setmana. Oriol que va córrer juntament amb el suís Rémi Bonnet, tercer a la Copa del Món, van guanyar els dos dies davant la parella italiana. “És bestial guanyar una prova amb la història que té la Pierra Menta. És una bona manera d'acomiadar la categoria.”.

El cap de setmana següent va tenir lloc el Tour du Rutor, una prova també per etapes en què Oriol va tornar a competir, aquesta vegada al costat del guanyador de la Copa del Món, l'italià Federico Nicolini, i també es van imposar al Rutor. D'aquesta manera Oriol signa una temporada brillant en què ha estat segon a la general de la Copa del Món i ha guanyat la Pierra Menta, el Tour du Rutor i totes les proves del territori nacional on ha participat. “Ha estat una temporada de somni, encara no m'ho acabo de creure.”.

De la mateixa manera, durant la jornada de diumenge, Marc Solà es va calçar les sabatilles de córrer i va disputar el km vertical d'Ogassa on va finalitzar en 3r posició per darrere d'Agustí Roc i de Jessed Hernández.

Aquest cap de setmana els nostres 4 esportistes estaran a Núria per a disputar el Campionat d'Espanya per parelles.