Esquí de muntanya: Neix la Molina-Vallter Skimarathon

Enviada per administrador el 25/Mar/2014 - 17:09

Puigcerdà, 25 de març de 2014 - La Molina-Vallter Skimarathon és una competició d'esquí de muntanya per equips única i pionera en el format de llarga distància als Pirineus. Recupera una cursa-travessa que ha estat llegenda de l'esquí de muntanya a Catalunya i trasllada al nostre territori les fórmules que tant èxit tenen als Alps, com la Mezzalama o la Patrouille des Glaciers.

Se celebrarà el proper dissabte 12 d'abril i unirà amb esquís les valls amb més tradició muntanyenca del Pirineu oriental: la Cerdanya, la Vall de Núria i la Vall de Camprodon, coronant tres dels cims més emblemàtics de la zona: Puigmal, Noucreus i Bastiments, i acumulant més de 3.200 metres de desnivell positiu.
Dues curses

La competició consta de dues curses, de 40 i 13 quilòmetres de distància amb sortida a la Molina i Núria respectivament i arribada a Vallter. La prova reina sortirà de la Molina per arribar a Vallter passant per la vall de Núria i assolint el Puigmal que, amb 2.910 metres, és el punt més alt de la cursa, el Coll de Noucreus (2.795m) i el Bastiments (2.883m). Paral·lelament es disputarà una cursa més curta, de 13 quilòmetres, que recorrerà el mateix traçat que l'Skimarathon des de Núria fins a Vallter.

Els antecedents

L'any 2012 es va organitzar la primera edició de la Ceretana Ski de Muntanya, una cursa que es va disputar entre la Molina i Masella i assolia el Puigllançada i la Tossa d'Alp. El 2013 la competició es va traslladar al Puigmal. La cursa ha tingut tots els anys molt bona acceptació.

L'esquí de muntanya està experimentant des de fa uns anys una creixent popularitat al nostre país, on comptem amb figures de la talla de Kilian Jornet o Marc Pinsach. La Molina-Vallter Skimarathon és l'evolució natural d'aquella a cursa davant de la demanda de reptes de major magnitud. Aquest nou format, únic al sud-oest d'Europa, fa que sigui una cursa diferent de totes les que tenen lloc al nostre territori.