Curses de muntanya: David Huertas, membre de l'equip Corremonts-sportHG, ens passa la crònica de la II Trail Berga Resort

Enviada per administrador el 21/Mar/2014 - 11:50

Berga, 9 de març de 2014 - Cursa disputada al costat de la capital del Berguedà en un entorn privilegiat per la pràctica de l'esport a l'aire lliure. Amb un temps fresquet he arribat al Berga Resort a les 7 per recollir el dorsal! Per sort es preveia un dia radiant i calorós així que no ha calgut dur massa material a sobre. No estava molt preparat per la distància així que m'ho he pres amb calma.

Els organitzadors ens tenien preparat un circuit molt trencacames sense cap gran pujada sostinguda, però força dur. Primer, un ascens suau per escalfar fins al primer control de El Pedret (Km 6). Des d'aquest punt hem començat l'ascens més dur i llarg que ens ha dut a coronar per fantàstics prats verds el punt més alt de la cursa. La part central de la cursa ha estat un puja i baixa constant per corriols ben corribles fins arribar al Km 20. Des d'aquí, una llarga baixada fins el darrer control al Km 27, i una última pujada intensa abans d'arribar a meta, on he patit força (calor i cansament).
Com anècdota cal destacar que força corredors s'han perdut en algun tram dels diferents circuits. Personalment, crec que anant amb calma es podia seguir tot el traçat bé, tot i que alguna persona de reforç en punts conflictius hagués anat bé!

Finalment, al arribar a meta, un bon avituallament per part de l'organització, força ambient i sobretot unes grans instal·lacions per dutxar-se i recuperar energies.Una gran cursa en un entorn fantàstic, i en que per mi, només ha fallat una mica el tema del marcatge en alguns punts concrets!

Distància real: 30500 m. (1500 mD+)
Temps real: 3h16'47'' (6:27 min/km)
Posició: 32 de 109 participants