Esquí de muntanya: Gran festa de l'esport i de l'esquí de muntanya a la cursa del Bassiero 2014

Enviada per administrador el 16/Mar/2014 - 22:30

Esterri d'Àneu, 16 de març de 2014 - Aquest matí, puntuals a la cita, una setantena d'equips de dos o tres esquiadors, en total 159 esportistes, iniciaven la fase d'escalfament previ al que havia de ser una gran jornada d'esquí de muntanya, tot esperant que es donés la sortida de la 50ena edició d'una de les curses d'esquí de muntanya més clàssiques del nostre Pirineu, la cursa del Bassiero.

La prova ha estat formada per 3 recorreguts: el recorregut d'elit d'uns 26 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu, el recorregut popular d'uns 16 quilòmetres i 1.600 m de desnivell i el recorregut per la categoria Cadets de 1.050 metres de desnivell positiu.
El recorregut d'elit ha constat de 5 pujades i ha tingut com a punt culminant el pic del Bassiero de 2.903 metres d'alçada. Els més ràpids en completar-lo, amb 3 hores i 37 minuts, han estat Robert Miguélez i Xavi Freixinet. El segon equip en arribar a meta ha estat el format pels germans Zapater, Genís i Xavi.

Enguany la Unió Excursionista Catalunya de Barcelona, entitat organitzadora de la prova, ha aprofitat l'avinentesa del 50è aniversari per fer del cap de setmana una gran festa de muntanya i l'esport amb xerrades tècniques, tests de material i moltes altres activitats, sense oblidar-se d'una organització impecable de l'esdeveniment principal, la gran cursa del Bassiero. La meteorologia ha estat benevolent i ha ofert un dia esplèndid que ha permès gaudir de valent a tots els participants.

Un equip de Corremonts-sportHG, format per Carles Puig, Oriol Font i Albert Pérez, hem completat el recorregut d'elit i hem pogut gaudir de valent d'aquesta gran jornada. Segons Carles Puig "ha estat una cursa espectacular en tots els sentits, tan pel que fa a la meteorologia, el recorregut, l'entorn i el gran nivell organitzatiu. Segur que hi tornaré.".

Des de Corremonts felicitem l'organització i els agraïm la gran cursa d'avui.