Carlos Soria: “Ja està tot a punt per anar a fer el Kanchenjunga”

Enviada per administrador el 13/Mar/2014 - 20:45

“Ho tenim tot de cara: coneixem la muntanya per l'experiència de l'any passat, estem en bona forma física i serem totalment independents”, afirma l'alpinista avilès

L'Expedició BBVA surt cap a Katmandú el dia 22 de març i realitzaran una fase d'aclimatació a la Vall del Khumbu abans d'arribar al Camp Base del Kanchenjunga
Carlos Soria i els membres de l'Expedició BBVA ho tenen tot preparat per iniciar el viatge cap al Nepal amb l'objectiu de trepitjar el cim del Kanchenjunga de 8.586m. L'alpinista de 75 anys intentarà aquest repte per segona vegada amb l'experiència de la primavera passada i les ganes que sempre l'han caracteritzat. Aquesta cim suposaria el 12è vuitmil de la seva carrera i el convertiria en la persona de més edat en aconseguir la tercera muntanya més alta de l'Himàlaia.

Àvila, 13 de març de 2014 - L'Expedició BBVA Kanchenjunga 2014 inicia la seva aventura. Carlos Soria i la resta de l'equip, format per l'alpinista Sito Carcavilla, els càmeres Luis Miguel López i Daniel Salas i el metge Carlos Martínez, sortiran el dia 22 cap a Nepal per enfrontar-se a un nou repte, el Kanchenjunga, el tercer cim més alt del món per darrere de l'Everest i el K2.
El veterà alpinista, que complia els 75 anys fa unes setmanes, torna per segona vegada a la muntanya que l'hi va posar difícil la ascensió la primavera passada. “L'última expedició al Kanchenjunga ens va suposar un cop dur per la desgràcia que va succeir. Malgrat tot, ens en vam emportar un bon aprenentatge: ara coneixem millor aquesta muntanya, tenim millors referències sobre les rutes d'ascens i la col·locació dels campaments”, ha afirmat Carlos Soria. L'avilès es mostra optimista i il·lusionat: “Aquest any serà molt emocionant. Crec que estarem sols, que no hi haurà més expedicions. Amb l'experiència de l'any passat, en què ens vam quedar bastant a prop del cim, aquest any tenim més possibilitats. Estic desitjant arribar a Nepal. Crec que tindrem sort aquest any al Kanchenjunga. Tant de bo!”.

Els dades de l'Expedició BBVA

Batejada com "els cinc tresors de les neus", el Kanchenjunga amb els seus 8.586m és la tercera muntanya més alta de la Terra. Es troba a la serralada de l'Himàlaia, amb dos dels seus cinc pics en el districte nepalès de Taplejung, mentre que els tres restants (principal, central i sud) es localitzen al districte indi de Sikkim Nord. Aquest gegant indi-nepalès va ser considerat com la muntanya més alta del món fins a 1952, quan l'Everest el va desbancar d'aquesta privilegiada posició.

Abans d'afrontar l'atac al cim l'Expedició BBVA realitzarà una fase d'aclimatació d'aproximadament quinze dies a la Vall del Khumbu, per posteriorment anar al Camp Base a 5.500m. Per dur a terme l'assalt al cim, Carlos Soria i l'equip intentarà ascendir per la cara sud. Des d'allà muntaran el Camp I a 6.100m i seguidament el Camp II a 6.800m, amb la idea de que l'equip s'aclimati dormint alguns dies al Camp II i tornant al Camp Base. L'escalada final s'escometrà alguns dies després instal·lant corda fixa fins al Camp III, a 7.300m, i instal·lant un Camp IV a 7.900m, previ al cim.