Curses de muntanya: Kilian Jornet buscarà el triplet a la Copa del Món

Enviada per administrador el 08/Oct/2014 - 22:14

Després de conquerir la Copa del Món tant en skyrunning com a ultrarunning, Jornet intentarà aconseguir el títol en la tercera modalitat existent, al quilòmetre vertical

La cita serà a Itàlia aquest proper divendres amb una prova nocturna que en 3 km cobrirà un desnivell positiu de 1.100m

“Serà una batalla bonica. Haver de disputar-s'ho tot a l'última cursa és sens dubte per a mi molt motivador, perquè caldrà donar el millor d'un mateix per poder estar davant. A més, totes les proves a Itàlia es viuen amb un gran ambient, així que serà un final de temporada perfecte”, declarava Kilian Jornet
Limone sul Garda (Itàlia), 8 d'octubre de 2014 - Kilian Jornet buscarà convertir-se en el primer atleta a aconseguir la triple corona de l'skyrunning. Després de conquerir el campionat en les modalitats d'skyrunning i d'ultrarunning, el de la Cerdanya, si venç aquest divendres a Limone, podria fer-se també amb el de quilòmetre vertical.

En aquests moments en les classificacions Jornet està colze a colze amb l'italià Nadir Maguet i l'andorrà Ferran Teixidó. El campionat serà per aquell que aconsegueixi la millor posició a la prova de 3 km i 1.1000m de desnivell positiu que es disputarà aquest divendres a Limone sul Garda, a Itàlia. Es tracta d'una prova nocturna, que s'iniciarà a les 19:30, on s'espera una gran afluència de públic: “Serà una batalla bonica. Haver de disputar-s'ho tot a l'última cursa és sens dubte per a mi molt motivador, perquè caldrà donar el millor d'un mateix per poder estar davant. A més, totes les proves a Itàlia es viuen amb un gran ambient, així que serà un final de temporada perfecte”, explicava Kilian Jornet abans de la prova.
Un cop decidides les classificacions en quilòmetre vertical Jornet participarà també a la prova reina d'skyrunning que es disputarà el dissabte a partir de les 13:30h, i que servirà també de cloenda de les ISF World Series.

En aquesta ocasió es tracta d'una cursa curta, de 23,5km i 2000m metres de desnivell positiu, però amb trams tècnics i pujades fins al cim de la Muntanya Carone de 1.621m d'alçada. Tot i que Jornet ja té el títol matemàticament assegurat, l'atleta vol disputar aquesta prova, on va gaudir molt l'any passat: “Limone és un lloc perfecte per córrer, en un recorregut tècnic però amb unes vistes al llac. L'any passat la cursa em va agradar molt, així que estic content de poder repetir aquí aquest any”.

Amb aquestes dues proves Jornet tancarà una temporada que, a jutjar pel seu palmarès, és una de les millors de la seva carrera esportiva.

Crèdit de la foto: Jordi Saragossa