Grans reptes i ultres: Núria Picas, flamant campiona de l'Ultra Trail World Tour

Enviada per administrador el 26/Oct/2014 - 22:14

Núria Picas completa un cap de setmana rodó després d'adjudicar-se la victòria al circuit Ultra Trail World Tour, malgrat no haver-li calgut participar a la darrera prova

Picas ha participat avui al Grand Raid des Templiers, on ha guanyat per tercera vegada consecutiva

“Ha estat un final de temporada molt rodó. Poder tornar a aconseguir una victòria aquí a Templiers m'omple d'il·lusió, i més sabent que he guanyat l'Ultra Trail World Tour. És la culminació d'una temporada on he gaudit molt però també on hi ha hagut moments difícils. Aquest és el premi a tant d'esforç, i n'estic molt satisfeta”, explicava Núria Picas
Millau (França), 26 d'octubre de 2014 - Núria Picas posa avui punt i final a la temporada de trail running amb dos grans triomfs. D'una banda, ha repetit victòria al Grand Raid des Templiers per tercera vegada consecutiva. Malgrat ser una cursa no puntuable per a cap circuit, Picas no ha volgut perdre's una prova que sempre li porta bons records.

Paral·lelament, aquest cap de setmana s'han conegut els resultats de l'Ultra Trail World Tour, el circuit de curses d'ultradistància on l'atleta ha centrat els seus esforços durant la temporada. Malgrat no participar en l'última prova, al Grand Raid de l'Illa de la Reunió, Picas s'ha proclamat vencedora del circuit. Aquest títol l'acredita com la millor corredora en llarga distància del món, amb un total de 636 punts, amb participació i podi en quatre de les 10 curses organitzades.
“Ha estat un final de temporada molt rodó. Poder tornar a aconseguir una victoria aquí a Templiers m'omple d'il·lusió, i més sabent que he guanyat l'Ultra Trail World Tour. És la culminació d'una temporada on he gaudit molt però també on hi ha hagut moments difícils. Aquest és el premi a tant d'esforç, i n'estic molt satisfeta”, explicava Núria Picas.

Núria Picas ha aconseguit aquesta primera posició gràcies a les primeres posicions en Transgrancanaria (Gran Canaria), Ultra-Trail Mon Fuji (Japó), The North Face 100 (Australia) i la segona posició a l'Ultra Trail du Mont Blanc (Chamonix, França). La brasilera Fernanda Maciel i la francesa Nathalie Mauclair han aconseguit la segona i tercera posició del campionat, respectivament.

L'Ultra Trail World Tour consisteix en deu curses de més de 100 km, organitzades en llocs emblemàtics dels cinc continents. Aquest circuit requereix gran adaptació en cada un dels terrenys i climatologies i per aquests motius va esdevenir el gran objectiu de la temporada per Picas.

La cerimònia d'entrega de premis serà el proper 19 de novembre a París.

Final de temporada dolç a Templiers

Núria Picas ha volgut acabar la temporada amb el Grand Raid des Templiers, una cursa que li porta molt bons records. La prova, de 73km i 3.400m de desnivell positiu s'ha disputat aquest matí a la zona de Millau (França). És una prova clàssica del calendari gal i es disputa en els senders els quals els antics Cavallers Templers recorrien l'època medieval.

Picas arribava a la cursa sense grans objectius, però amb l'idea de gaudir d'una última prova abans de finalitzar la temporada. Només començar la cursa ja s'ha situat en les primeres posicions, anant frec a frec amb la francesa Juliette Benedicto. Malgrat tot, Picas ha fet valer la seva experiència i poc a poc ha anat retallant temps a la francesa. Així, Picas creuava la meta en primera posició aconseguint el triplet de victòries de la prova francesa. El segon lloc ha estat per la francesa Juliette Benedicto (8h00'33") i el tercer per l'americana Magdalena Boulet (8h02'40").

“La d'avui ha estat una cursa de les que m'agraden, perquè he patit però he gaudit molt al mateix temps. La Juliette ha estat una excel·lent competidora que m'ha obligat a donar el millor de mi mateixa per poder guanyar. Templiers és una cursa que sempre m'agrada, així que és un plaer poder acabar la temporada aquí”.

Amb la victòria d'avui, Núria Picas completa una gran temporada de trail running. Ara es prendrà unes vacances i tornar a buscar nous objectius de cara a la propera temporada.