Curses de muntanya: Kilian Jornet es corona triple campió del món

Enviada per administrador el 10/Oct/2014 - 23:16

L'atleta s'ha proclamat campió en les tres modalitats de les Skyrunning World Series: skyrunning, ultrarunning i quilòmetre vertical

Jornet ha aconseguit avui el campionat en quilòmetre vertical després de guanyar aquesta tarda a l'última prova, que s'ha disputat a Limone sul Garda

"A principis de temporada no hauria pogut pensar que seria capaç d'aconseguir els tres títols. A mi m'agrada la polivalència i estar el més endavant possible en les tres modalitats, però malgrat tot sabia que seria molt difícil. Ara que ho he aconseguit estic molt satisfet pel treball de tota la temporada. És un premi a la regularitat en un any que m'he trobat molt bé físicament", declarava Kilian Jornet
Limone sul Garda (Itàlia), 10 d'octubre de 2014 - Triplet històric per a Kilian Jornet en les Skyrunner World Series. L'atleta s'ha proclamat campió en les tres modalitats d'aquesta competició, equivalent a la Copa del Món de trail running: skyrunning, ultrarunning i quilòmetre vertical. Després de guanyar fa unes setmanes el campionat en skyrunning (mitja distància) i ultrarunning (llarga distància), només li quedava el de quilòmetre vertical, que ha aconseguit avui. Amb aquest títol, Jornet torna a fer història en els esports de muntanya, ja que ha estat el primer atleta aconsegueix guanyar els tres campionats en una mateixa temporada.
"A principis de temporada no hauria pogut pensar que seria capaç d'aconseguir els tres títols. A mi m'agrada la polivalència i estar el més endavant possible en les tres modalitats, però malgrat tot sabia que seria molt difícil. Ara que ho he aconseguit estic molt satisfet pel treball de tota la temporada. És un premi a la regularitat en un any que m'he trobat molt bé físicament", declarava Kilian Jornet.

La victòria se l'ha emportat aquesta tarda en vèncer a l'última prova de la Copa del Món de Quilòmetre Vertical, que s'ha disputat a Limone Sul Garda. Amb relació als seus competidors, Jornet arribava amb un lleuger avantatge a la classificació, però tot estava per decidir a Limone, en una cursa tècnica amb una pujada de 3km i un desnivell positiu de 1.100m.

La cursa s'ha iniciat a les 19:30h, i l'expectació es podia sentir a l'ambient. El paisatge, amb l'espectacular Llac di Garda de fons, quedava esquitxat pels fils de llum que deixaven els frontals dels atletes en iniciar l'ascens.

Tots els atletes han començat molt fort i de seguida s'han obert les primeres escletxes. Després de 450m de pujada Jornet ja s'havia avançat uns segons als seus competidors, i encarava la resta de la pujada amb bones sensacions. L'atleta ha sabut mantenir aquest avantatge amb els competidors i arribava primer al cim d'Mughère amb un temps de 37'34''.

"Ha estat una cursa molt ràpida i molt dura. Hem sortit junts amb Urban i amb Marc, i he decidit atacar de seguida per intentar agafar una mica de distància. Malgrat tot no he pogut baixar la guàrdia en cap moment. Els quilòmetres verticals són curses molt dures i molt explosives, on cal donar-ho tot de principi a fi. Estic molt content d'haver pogut aconseguir la victòria en un circuit preciós, amb un gran ambient i també de córrer de nit, que canvia de la majoria de curses que fem", declarava Kilian Jornet.

Amb aquesta victòria Kilian Jornet s'ha coronat campió del món d'una modalitat que no és la seva especialitat, però en la qual se sent còmode. Aquesta és la primera vegada que l'atleta aconsegueix el campionat en aquesta disciplina, després dels punts aconseguits en els quilòmetres verticals de Transvulcania (3a posició), Canazei (8a posició) i The Rut (1a posició).

"Aquesta és la primera vegada que aconsegueixo guanyar una copa del món en quilòmetre vertical, així que em fa especial il·lusió haver-me pogut colar en un món en el qual hi ha grans especialistes. Haver aconseguit a més els títols en les altres dues modalitats fa l'any encara més rodó. No sé si serà l'experiència, o que durant l'hivern ja vaig tenir molt bones sensacions, però en qualsevol cas tanco demà una gran temporada", explicava Kilian Jornet.

Demà l'atleta participarà a la cursa d'Skyrace, culminant així una nova temporada històrica. D'allí, estarà uns dies de vacances per començar a preparar el gran repte que li queda aquest any: l'intent de rècord a l'Aconcagua, dins del projecte Summits of My Life.

Crèdit de la foto: Ian Corless